12 Ocak 2009 Pazartesi

Özel Alev Lisesi'nde Avrupa Birliği Gençlik Programları ''GENÇLİK KARAVANI''yla Tanıtılıyor

ÖZEL ALEV LİSESİ'NDE AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMLARI "GENÇLİK KARAVANI"YLA TANITILIYOR!

http://www.alev.k12.tr/alev_lise/htm/lise_index.htm
Özel ALEV Lisesi; öğrencilerini AB gençlik programları hakkında bilgilendirmek amacıyla, açık adı System and Generation (Sistem ve Nesil) – Youth in Action (Gençlik Harekette) olan "S&G Youthere YIA GENÇLİK KARAVANI"nını okullarında ağırlıyor.
"S&G Youthere YIA GENÇLİK KARAVANI";Özel ALEV Okulları üyesi oldugu Anna LindhVakfı aracılığı ile liselilerle buluşuyor. 2008 yılının "Diyalog Yılı" olması nedeniyle projeler geliştiren vakıf; "S&G Youthere YIA GENÇLİK KARAVANI"na destek olarak,gençlerin AB gençlik projeleri hakkında bilgilendirilmesini sağlıyor. Karavan, S&G Gençlik Grubu tarafından oluşturulan AB Gönüllü Hizmeti ve AB Gençlik Projeleri'nde yer almak isteyen, bu konuda bilgi edinmek isteyen gençleri hedefliyor.
"Sen Orada Gençlik Burada!" sloganıyla hareket eden karavan; Haziran 2008'den bugüne kadar Abana - Kastamonu, Bartın, Bodrum, Aydın, Adana, K.Ereğli, Kırıkkale, Malatya illerini gezdi. 31 Mayıs 2009'dasona erecek 12 aylık projenin bu kez durağı İstanbul.
S&G Youthere YIA GENÇLİK KARAVANI" Özel ALEV Okulları konferans salonunda öğrencileri bilgilendirecek bir seminer verecek. Yunanistan, Polonya, Macaristan, Almanya, Ermenistan, Fransa, Rusya, Gürcistan, Estonya, İspanya gibi ülkelerden üyelerin olduğu konferansta; değişik bir ülkede eşsiz bir deneyimelde etmek, bir bireysel veya ortaklaşa projeye gençleri dahil etmek amacıyla oluşan EVS ( European Voluntary Service-Avrupa Gönüllük Servisi) hakkında 45 dakikalık bir bilgilendirme yapılacak. "Gönüllülük / Proje Geliştirme / AB Eğitim Fırsatları" üzerine kısa bir workshop yapılarak, ardından karavanın daha önce gezdiği ülkeler ve yaptığı projelerle ilgili sunum yapılacak. Bu sunum bahçede karavanın yanında gerçekleştirilecek olup, ilgilenen gençlerin iletişim bilgileri ve elektronik posta adresleri toplanarak gençlik projelerine katılımları sağlanacak.
Proje kapsamında; 06–14 Ocak 2009 tarihleri arasında "Komşuluk İçin Fotoğraf" adlı fotoğraf yarışması Özel ALEV Okulları'nda düzenlenecek. Yarışma sonunda seçilecek iki fotoğraf, Özel ALEV Okulları adına, 20–31 Ocak 2009 tarihleri arasında AB Bilgi Merkezi/EU
Information Center'de sergilenecek.
S&G Youthere YIA (Youth in Action) GENÇLİK KARAVANI 21 Ocak 2009, Çarşamba günü ALEV'li öğrencilerle buluşacak.
www.genclikkaravani.eu
http://www.avrupa.info.tr/Bize_Ulasin/Etkinlik,Calendar.html

Hiç yorum yok: