27 Mayıs 2009 Çarşamba

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu İletişim Programı

Sayın gurkan akcaer,
Aşağıda Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun Son Basın Duyurusunu bulabilirsiniz.
AVRUPA KOMİSYONU TÜRKİYE DELEGASYONU İLETİŞİM PROGRAMI
Basın Duyurusu
AB Şanlıurfa Bilgi Bürosunu açıyor
Avrupa Birliği, bölge halkını Türkiye’nin katılım süreci ve AB hakkında bilgilendirmek üzere 28 Mayıs günü Şanlıurfa’da bir AB Bilgi Bürosu’nu açıyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde yönetilecek olan Bilgi Bürosu Türkiye çapında 16 bürodan oluşan ve halkı bilgilendirmeyi amaçlayan AB Bilgi ağına dâhil olacak. Açılış Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Sabri Ertekin ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Marc Pierini’nin ev sahipliğinde ve muhtelif AB Üyesi ülkelerin Büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleşecek.
Bilgi Bürosu, Avrupa Birliği Politikaları ve kurumları ile AB-Türkiye ilişkileri hakkında öğrencilere, yerel medyaya, gençlere, kadınlara, iş çevrelerine ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik seminer ve konferanslar düzenleyerek halkla irtibata geçecek; ayrıca sergiler, resim ve öykü yarışmaları gibi kültürel etkinlikler ve lise öğrencilerine yönelik bir ulusal bilgi yarışması düzenleyecek.
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ilk bilgi bürosunu 1996’da Gaziantep’te açtı. Bunu, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Trabzon ve Van bilgi büroları izledi. AB Bilgi Büroları ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler ve belediyeler gibi yerel ortaklarla işbirliği içinde yönetiliyor.
Tarih/Saat: 28 Mayıs 2009, Perşembe, 11:30
Yer: Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası
Detaylı bilgi için irtibat:
Selda Paydak, Basın&İletişim Yöneticisi, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, E-mail: selda.paydak@ec.europa.eu
Burcu Nakiboğlu, AB Bilgi Büroları Ağı Koordinatörü, Gaziantep Ticaret Odası, E-mail: bnakip@gto.org.tr

Hiç yorum yok: