23 Ekim 2008 Perşembe

Gençlik Karavanı Ankara'da 2020 Zirvesi Etkinliğine Katıldı...

AB Projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen " I UNDERSTAND…. POWER OF PARTNERSHİP " projesi, 7 ülke gençlerini Ankara'da bir araya getirmiştir. Proje etkinlikleri kapsamında buluşacak farklı ülkelerden 30 genç, 2020 yılını hedef alacak öngörüler sunmuşlardır.



Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından EURO MED YOUTH III Reference: MEDA/2005/017 - 591/10 bünyesinde kabul edilen " I UNDERSTAND…. POWER OF PARTNERSHİP " isimli eğitim projesi 9 gün boyunca Ankara'da 7 farklı ülkeden 30 gencin katılımı ile gerçekleştirildi. ANKARA KÜLTÜR SANAT KLUBÜ DERNEĞİ (ANKSAD) tarafından düzenlenen proje etkinliklerinde 2020 yılı ile ilgili öngörülerini kompozisyon, resim, fotoğraf ve müzik konuları ile ifade ettiler.



Renkli görüntülerin sergileneceği görüntülerin sergileneceği etkinlikler 2020 yılı için öngörülerin sağlanmasına da yardımcı olacak. Mısır, İtalya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Ürdün, Romanya ve Türkiye'den katılımcılarla gerçekleştirilen proje gençlerin; 9 Gün boyunca barışı inşa etme, yardımlaşma duygusunun geliştirilmesi, kültürel farklılıklara rağmen ortak bir dil kullanımı, bilginin ve ortak davranışların geliştirilmesi, kültürel farklılıklara rağmen gençlerin aralarında iletişim kurarak ortak çalışma alanlarının yaratılması, kendini ifade edebilme, bilginin paylaşımına aracılık etmesine yardımcı olmuştur.



Bu amaçla ülke temsilcileri 25-27 Temmuz tarihinde ANKSAD'da ön hazırlık ve planlama toplantısı yapmışlardır. Hazırlanan poster ile ülkelerinde projeyi ilan edecekler ve resim, yazı ve müzik eserlerini seçmişler ve seçilen eserlerin temsilcileri Eylül2008 son haftasında 26 eylül-4ekim 2008 Ankara'da hem eserlerini sergilemek hem de Ortaklığın Gücü konulu eğitime katılmak üzere Türkiye'ye gelmişlerdir.

Hiç yorum yok: