23 Ekim 2008 Perşembe

Gelecek Bugündür

Ref: S&Ggeneration/3/011

Konu: Gelecek Bugündür - Gençlik Politikalarına Bütüncül Bir Yaklaşım Semineri'ne Davet.





Sayın Bay/Bayan,



Gençlik Alanında Avrupa İşbirliği için Destek Alt-Eylem 5.1 – Gençlerin ve Gençlik Alanında Sorumlu Kişilerin Toplantıları Başlığı altında DPT Avrupa birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na yapmış olduğumuz proje başvurusu kapsamında değerlendirilen;

'GELECEK BUGÜNDÜR - GENÇLİK POLİTİKALARINA BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIM SEMİNERİ' 2-6 Kasım 2008 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecektir.



Gelecek Bugündür Seminerinin Amacı; Anadolu coğrafyasında geçmişten günümüze kadar binyıllardır farklı dil, din, ırk ve kültürden gelen insanlar birbirleriyle hoşgörü ve saygı ortamında yaşamıştır. Bu hoşgörü ortamının daha binyıllar boyunca da sürebilmesi adına politikacılara ve siyaset bilimcilere çok önemli roller düşmektedir. Bu kişiler için ana hedef bireysel ve kurumsal çıkarların ötesinde ülkesel idealleri koruyabilmektir. Bu projenin amacı politik süreç içinde etkin olarak rol alan bireyler ile genç bireyleri bir araya getirerek karşılıklı etkileşimi artırabilmektir. Bu etkileşim sürecinde ana amaç farklıı din,dil,ırk ve kültürlerden gelen gençlerle karar verici profesyonel bireyleri bir çalıştayda buluşturarak geleçekte politika ile ilgilenmek isteyen ve geleceğin karar verici bireylerin kişisel gelişmine katkıda bulunabilmektedir.



"Gelecek Bugündür; Gençlik Politikalarına Bütüncül Bir Yaklaşım" adlı proje yarının gençlik politikacılarını bir araya getirip, proje kapsamında gençlerin birbirleri ile kültürel diyaloğunu niteliksel olarak artırmak ve gençlerin yaşadıkları problemler ile geleceğin gençlik politikalarında neler beklediklerine yönelik olarak demokratik bir platformda tartışılmasını sağlamaktır. Özellikle gençlerin sosyal ve politik yaşam içerisine aktif olarak katılımını hedefleyen bu proje ile gençlerin geleceğe yönelik ortak kararlar alabilmeleri için uygun ortam sağlanabilecektir. İleride politika ile ilgilenmeyi düşünen gençler açısından da özellikle Türkiye'nin dünü, bugünü ve yarınını politik ve sosyal anlamda öğrenebilme ve tartışabilme olanağı sunulacaktır. Bu proje özellikle gençler arasında Türkiye'nin gelecek gençlik politikalarını tartışabilmenin yanı sıra, gençlik alanında gelecek politik çözüm önerileri de katabilecektir. Gelecekte gençlik politikaları ile ilgilenmeyi düşünen genç bireyler bu proje kapsamında gelecek için eğitilmiş ve bir öngörü kazanmış olacaklardır. Bu sayede gelecekte gençlik politikacısı olmak isteyen ya da siyaset bilimlerine ilgi duyan gençler kendilerini hangi açıdan ve ne şekilde geliştirmeleri gerektiği hakkında fikir sahibi olacaklardır.



"Gelecek Bugündür; Gençlik Politikalarına Bütüncül Bir Yaklaşım" adlı proje ile farkı dil, din, ırk ve kültürden gelen genç bireyler proje çatısı altında buluşarak kültürel diyalogu artırmış olacaklardır. Bu proje kapsamında gençlik politikaları konusunda tecrübeli olan bireyler ile kendilerini gençlik politikaları konusunda yetiştirmek isteyen bireyler karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacaklar ve gençler karşılıklı etkileşim sonucunda tecrübe elde edebileceklerdir. Bu proje kapsamında geleceğin gençlik politikacılarına Türkiye'nin jeopolitik, sosyo kültürel, tarihsel yapısı hakkında detaylı bilgiler sunulacaktır. Bu proje kapsamında Doğu ile Batı arasında mevcut olan dengelerin korunması ve daha da iyileştirilmesi dahilinde beyin fırtınaları ve sunumlarla zenginleştirilen bir workshop ortamı yaratılacaktır. Bu sayede geleceğin gençlik politikacıları yarını bu günden görme imkanına ve mevcut diyalogların korunmasının önemini kavramış olacaklardır. Bu proje kapsamında gençlere ülke bazında politik süreçler hakkında bilgi kazanımının yanı sıra Türkiye'nin AB politikaları ve gelecekte izlenilmesi gereken politikalar tartışılacaktır. Ayrıca Türkiye'nin AB üyesi olduğunda izlemesi gereken politik süreçleri tartışmak ve gençler arasında ulusal bir düzeyde farkındalık yaratabilmek mümkün olabilecektir. Böylelikle gençler arasında yapılandırılmış ve geliştirilmesi mümkün bir diyalog teminine, birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesine katkıda bulunulmuş olacaktır.





Gelecek Bugündür Semineri'nin Başlıca Hedefleri;



· Farklı din,dil,ırk ve kültürlerden gelen gençleri biraya getirerek kültürel diyaloğunun önemini özümsemelerine yardımcı olmak.

· Geleceğin gençlik politikalarının belirlenmesi ve bugünün problemlerinin analizi için, geleceğin büyükleri ile ile bugünun politikacılarını ortak bir plartfromda buluşturmak

· Turkiye'nin bugünkü ve gelecekdeki politikasını ve siyasal oratmınının tartışılmasını sağlamak.

· Geleceğin politikacılarına ve siyaset uzmanlarına Turkiye'nin etnik yapısı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmelerini sağlamak.

· Geleceğin politikacılarına, Turkiye'deki hassas dengeleri göstermek ve bu dengelerin korunmasının için izlenecek yolları dialoglar sonucunda ortaya koymak

· Turkiye'nin geleceğini ve gelecekte yaratılabilecek olumlu politik arayışları tartışmak. Bu tartışmaların sonucunda somut rotalar belirleyebilmek

· Küresel dünya içerinsinde Doğu- Batı sentezi oluşturmak.

· Bugun yaşanan sorunları ve çözüm yollarını tartışmak.Gelecekte bu sorunlardan ders çıkararak yeni ve uzlaşmacı yollar bulabilmek

· Politik idol kişilerin siyasi sorun çözme ustalıkları ve çözüm olanaklarının araştırılması

· Ülkeler arasında yapılaşmış diyaloğunun koruması için gerekenleri tartışmak ve pozitif yaklaşımlarla bu dialogların korunmasını sağlayabilmek

· Turkiyenin AB politikaları ve gelecekte izlenecek politikaları tartışmak ve gençlerin bu konudaki fikirlerini almak

· En büyük özelliklerinden biride geleceği bugunden görmesi olan Atatürk gibi tarihteki büyük liderlerin, bu özelliği onun iyi bir politikacı olmasını sağladı. Ataturk'un bu özelliği üzerinde ve geleceğin politikacılarında bu özelliği kazanması için yapılması gerekenleri konuşmak.

· Turkiyenin ABdeki yerini konuşmak ve gençlerin bu konudaki fikirlerini almak

· Geleceğin politikacılarına Turkiye'nin bir bütün olduğunu ve bütüncül politikalarla yönetilmesi gerektiğini özümsetmek.

· Geleceğin politikacıları; farklı din,dil,ırk ve kültürlerden gelen insanlar karşıılıkl saygı ve hoşgörü ortamında yaşamanın önemini ve yollarını göstermek.

· Turkiye'nin AB üyesi olduğunda izlenecek politikaları tartışmak ve yeni politik yolların araştırılmasını sağlamak



Derneğimiz yerel yönetimlerle, ülkemiz STK'larıyla, özel idarelerle ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışmaktadır. Özellikle bazı belediyelerle ve üniversilerdeki gençlerle/akademisyenlerle dialoğunu çok güçlü tutmaktadır çünkü gençlerle iletişim halinde olmanın projeler bazında ve iletişim bazında hayati bir değer taşıdığının farkındadır.



Ekte sunmakta olduğumuz Seminer Programı çerçevesinde, bizleri onurlandırmanızı arz ve talep eder, iyilikler dileriz.






Gürkan Akçaer Murat Dadaylı

Yönetim Kurulu Başkanı Proje Koordinatörü



Eposta Teyit: systemandgeneration.eu@gmail.com

LCV: Murat Dadaylı 05366896350







Not2: 04 Kasım 2008 tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevi'nde http://baskentogretmenevi.meb.gov.tr/genel.htm Saat:17:00-19:00 arasında düzenlenecek STK Bilgi Paylaşımı Fuarına standınız ile katılımınızı arz ederiz.








--
www.genclikkaravani.eu
Gençlik Karavanı Türkiye&Avrupa Yollarında
Youth Caravan on the Road To Europe&Turkey

Hiç yorum yok: