9 Eylül 2008 Salı

Gençlik Karavanı Gönüllü Eğitiminin Hemen Ardından Istanbul'a Gidecek 14-15 EYLUL 2008

12-13 Eylül tarihlerinde Gençlik Karavanı Gönüllü eğitiminin hemen ardından Istanbul'a gidecek…
(14-15 EYLÜL 2008)
"ACTIVATING YOUTH IN THE ECC
AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENT'INDE GENÇLER HAREKET'TE" projesine katılıyor


Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve S&G Gençlik Grubu tarafından projelendirilen

SEN ORADA GENÇLİK BURADA S&G Youthere YIA GENÇLİK KARAVANI

14 Eylül 2008 günü saat 16:00 ya kadar AB Gençlik Programları hakkında bilgilendirme yapacak. Sergi açacak.
-
17:00-21:00 saatleri arasında halka açık toplantılara katılacak. Dış Mekan aktiviteleri uygulayacak.

15 Eylül 2008 günü ise, Kültürlerarası Diyalog Atölye Çalışması düzenleyecek, Sunumlar Yapacak….



Gençlik Karavanı Basında izlemek için:
http://www.genclikkaravani.eu/fotogaleri.php

Gençlik Karavanı Tanıtım Video&Sunusu için:
http://www.genclikkaravani.eu/anasayfa.php

"KOMŞULUK İÇİN FOTOĞRAF SERGİSİ" AÇACAK VE AB GENÇLİK PROGRAMI BİLGİLENDİRMESİ YAPACAK.
Gençlik Karavanı'na yeni rotasında VOLKSDER üyeleri de Vosvosları ile eşlik edeceklerdir.
Saygı ile duyurulur.
S&G Gençlik Grubu

Gençlik Karavanı Hakkında Bilgi:

22 Mayıs 2008 de Bartın'da başlayan proje kapsamında 3 ayda 9 bin kilometre yol kat edildi. Proje kapsamında AB gençlik programlarından nasıl yararlanılır, bunlara kimler başvurur, nasıl başvurur, mutlaka parası olması gerekir mi gibi konular anlatılıyor ve kültürler arası diyalog oluşturulmaya çalışılıyor

GENÇLİK KARAVANI FESTİVALLERE KATILACAK Karavan Türkiye turuna BARTIN Çilek festivaliyle başlamış olup sırasıyla şu illerimizi ziyaret edecektir: Kastamonu, Abana Deniz Şenlikleri, Taşkörü Sarımsak Festivali, Tosya Prinç Festivali, Konya Ereğli, Mersin, Ankara, Kırıkkale,Konya, Eskişehir, İzmit, İstanbul, Kırklareli, Edirne. Karavanın bu gezisi sırasında illerde bulunan tüm lise ve üniversiteler de ziyaret edilecektir. Yine aynı şekilde bu illerde yapılan AB Proje alanları hakkında belgesel film çekilecektir. ÇALIŞMALAR YAPILACAK Karavan gençler arasında bilginin paylaşımına aracılık edecektir. Bir proje lideri ve en az üç S&G (YouThere Youth Group)gönüllüsü ile proje kapsamında AB tarafından gençlere tanınan fırsatlar ve imkanlar hakkında gençler arasında farkındalığı artıracaktır. GENÇLERE REHBERLİK YAPACAK S&G YouTHere Gençlik Grubunun gençler tarafından ve gençler için kurulan, AB Projeleri vasıtasıyla hareketlilik fırsatları yaratan ve gençlik projeleri hakkında rehberlik yapan bir gençlik bilgi ve tecrübe paylaşımı merkezi oluşturmak amacıyla çalışan bir gruptur. Karavan Proje sorumlusu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nde eğitim gören ve AB Projeleriyle ilgilenen ve birçok AB Projesi yapmış olan Murat Dadaylı ve çeşitli üniversitelerde (yurtiçi ve yurtdışı) AB Proje Süreç Yönetimi Eğitmeni olarak çalışmasının yanı sıra aynı zamanda bir gençlik eğitmeni olan proje genel koordinatörü Gürkan Akçaer'dir. AB projelerinin yüksek genç potansiyeli olan yerlerde gençlik projeleri ve değişimlerinin bundan sonra da artarak devam edecektir.

KARAVAN BİNLERCE GENCE ULAŞACAK Bir proje lideri ve en az üç S&G YouTHere Youth Group gönüllüsü ile proje kapsamında AB tarafından gençlere tanınan fırsatlar ve imkanlar hakkında gençler bilgilendirilecek. 12 ay sürmesi planlanan projede direkt olarak 50.000 dolaylı olarak ise 1.000.000 gence ulaşılması hedefleniyor. GENÇLER KAZANACAK Grup üyelerinin projeye ilişkin yaptığı açıklamalar ise şöyle: 'Grup üyeleri olarak bizler hayallerimize ulaşabilmenin en etkili yolunun gençlere ulaşmaktan geçtiğinin farkındayız. Bu yüzden gideceğimiz yerlerde bir Gençlik Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Merkezi kurulmasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak amacındayız. Ancak bu merkezlere gençlerin gitmeleri ciddi anlamda kamusal destek ve finansman gerektirmektedir. Bununla birlikte, bilgi ve paylaşım merkezi özelliğinde olacak karavanımızda gençler bu bilgilere kolayca ve ücretsiz olarak ulaşabilecektir. Gençler ile www.genclikkaravani.eu adresi vasıtasıyla buluşacak olan gençler hem vakitlerini daha iyi değerlendirmiş hem de kendilerini daha iyi yetiştirerek, zaman içinde ulusal ve uluslararası boyutta daha aktif birer vatandaş olabileceklerdir. Diğer bir konu ise, gençlik faaliyetlerinde yer alan kurumların ve bireylerin birbirleriyle olan iletişimlerinin sağlanması noktasındadır. Katılımı düşünen gençler ile bu sürece olanak sağlanacak olan kurum ve bireyler arasındaki iletişim ağının yokluğu var olan potansiyellerin kullanılamaması sonucunu doğurmaktadır. Etkin bir bilgi iletişim ağının kurulması hem proje katılımlarının artması hem de ortak istek ve sorunların tartışılmasına geniş olanak sağlayacaktır.
GENÇLİK KARAVANI beraberinde "KOMŞULUK İÇİN FOTOĞRAF" sergisini de götürüyor. Anna Lindh Foundation tarafından desteklenen ve 37 ülkede aynı anda 22 Mayıs 2008 akşamı gerçekleştirilmiş olan "1001 Actions For Dialogue" "Diyalog için 1001 Aktivite" isimli çalışma kapsamında "KOMŞULUK İÇİN FOTOĞRAF" isimli ,Türk ve Yabancı ,amatör –profesyonel fotoğrafçıların 46 eserinin yer aldığı sergi, GENÇLİK KARAVANI'nın gittiği yerlerde sergilenmeye devam ediyor ve toplam fotoğraf sayısı 101 olana kadar da yeni fotoğraflarınızı bekliyor.
GENÇLİK KARAVANI atık pil ve akümülatörlere duyarlıdır. Gittiği yerlerde bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.
S&G Gençlik Grubu…Saygı ile Bilgilerinize Arz Eder… Murat Dadaylı +5366896350
Eposta: genclikkaravani@gmail.com



"ACTIVATING YOUTH IN THE ECC
AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENT'INDE GENÇLER HAREKET'TE"

Projenin ana konusu, genç insanların Avrupa Kültür Başkenti 2010 Projesi'nin kültürel ve sanatsal projelerinin uygulama ve planlamasında yer almalarını sağlamaktır.
Temel hedefler; Istanbul, Pecs (Macaristan), Essen (Almanya) ve geçmiş ya da gelecek Avrupa Kültür Başkentleri'nden (ECCs) hevesli genç insanları bir araya getirerek, 2008-2010 seneleri arasında İstanbul ve diğer ECC 2010 sehirlerinde proje üretimi ve uygulamalarında beraber çalışmalarını ve kendi toplumlarında başka insanlara ulaşmalarını sağlamaktır. Etkinlik, bu genç insanların birbirleri ile, genç çalışanlarla ve profesyonellerle tanısabilecekleri, kendi projelerini sürdürebilecekleri, değerli bilgi ve temaslar edinebilecekleri ve uzun dönem ortaklaşa sürdürülebilecek çalışmalar için temel atabilecekleri bir platform oluşturmaktadır. Esas amaç, ortak kültür ve sanat projelerinde tasarım, organizasyon ve uygulamada çalışacak, meyvesini 2008-2010 döneminde verecek, genç insanlardan oluşan uluslararası bir takım kurabilmektir.
Bu proje, genç insanlara kendi şehirlerinin kültürel ve sanatsal manazarasının oluşuturulmasına yer alma, diğer ECC şehirlerinden gelen gençlerle fikir ve tecrübe alış verişinde bulunma ve gönülllü çalışma, yaratıcılık, işbirliği ve gençler arası hareketliliği cesaretlendirme fırsatı tanımaktadır.
Bu projenin hedef kitlesi, kendi toplumlarında diğer gençlere ulaşabilecek ve bu insanların projeye katılımlarını cesaretlendirebilecek, genç insanlardan oluşan uluslararası bir takımla çalışarak farklı etkinliklerin organizasyon ve uygulamalarında yer alabilecek ve uzun dönemde de işbirliği kuracak, üç 2010 ECC şehrinden ve geçmiş/gelecek ECC şehirlerinden genç insanlardır.
Proje aktiviteleri (varış-gidiş günleri hariç) 5 gün sürmekte ve açılış-kapanış etkinlikleri, dört günlük atölye çalışması, sunumlar, temel konulara bağlı tartışmalar, şehir turları ya da geleneksel bir restoranda akşam yemeği, geleneksel performanslar v.b. gibi kültürel aktivitelerden oluşmaktadır.
Etkinlik öncesinde, katılımcı gençler şehirlerinde ikmal etmek üzere muhtemel ortak projelerin taslaklarını hazırlamak, atölye çalışmaları sırasında şehirlerini, yerel kültürü ve mirası diğer katılımcılara tanıtmak üzere kısa filmler, sunumlar v.b. için bazı dökümanları sağlamak ve ECC hakkında genel ve mahal bazlı araştırma içeren hazırlayıcı bazı çalışmalar yapmak durumundadır.
Birinci gün, varıştan sonra açılış töreni yapılacak ve kısa konuşmaların ve bir konserin yer alabileceği "hoşgeldiniz" yemeği düzenlenecektir.
Takip eden dört gün için program şu şekilde olacaktır: kahvaltı, ardından öğleden sonraya sarkan interaktif atölyeler, öğle yemeği, ECC projelerinde ve gençlik aktivitelerinde yer alan profesyoneller ve uzmanlar tarafından blok şeklinde üç sunum, ardından boş zaman ya da kültürel bir aktivite, ardından akşam yemeği. Atölyelere rehberlik edecek ve aracı-kolaylaştırıcı olarak görev alacak iki genç ve tecrübeli insan olacak ve atölyeler etkileşimi sağlayacak, resmi olmayan eğitim methodları dahilinde işleyecek. Atölyeler boyunca, konu ile alakalı, buzları kıracak, ısındırıcı ve enerji verici oyunlar oynanacak; yuvarlak masa tartışmaları yapılacaktır. Büyük grup, çeşitli projeler üzerinde çalışmak üzere daha küçük gruplara ayrılacak ve atölye çalışmaları süresince bilgi edinimi, paylaşımı ve sunumu, ayrıca proje tasarımı için yaratıcı-yenilikçi metodlar kullanılmasına büyük özen gösterilecektir.
Atölye çalışmalarının ilk iki günü boyunca, genç insanlar birbirlerini, yerel kültürü ve üç ECC şehrindeki proje fikirlerini tanımaya başlayacaktır ve fikir yürütmeye, tartışmaya ve yakın gelecek için ortak projeler tasarlamaya fırsatları olacaktır. Atölye çalışmalarını son iki gününde, ECC ve gönüllü gençlik çalışmaları topluluklarından uzmanlarla çalışma fırsatı bulacaklar.
Uzmanlar yardımı ile, kendi projelerinin önermelerini yapacaklar, daha sonar bu önermeleri arındırarak ikmal ve uygulamaya hazırlayacaklar. Beşinci gün, etkinlikleri ve neticelerini özetleyen ve değerlendiren topluma açık bir sunum yapılacak. Bunun yanı sıra, proje sonunda, bu sunumun yazılı formunu içeren bir broşür dağıtılacak.
Etkinlik kapanış seramonisi ve akşam yemeği ile sona erecek.
Katılımcılar ve misafirler altıncı günün sabahı ayrılacak.
Tüm ortak organizasyonlar Avrupa Kültür Başkenti (ECC) ünvanını kazanmış şehirlerden olmak ve ECC projelerinde gençlik hareketini ve katılımını desteklemek zorundadır.
Her ortak organizasyon projede yer alacak ve hedef kitlenin açıklandığı paragraftaki kriterlere sahip yerel katılımcılar bulmak sorumluluğundadır. Buna ilaveten, ortak organizasyonlar bu genç insanların muhtemel çalışmaların taslağını hazırlayabilecekleri, ortak ECC projelerinin, şehirlerinin, yerel kültür ve miraslarının atölyeler sırasında diğer katılımcılara tanıtımı için gerekli materyellerin sağlayabilecekleri, bu katılımcılara şehirleri bazında ECC'ye dayalı geçmiş bilgisi verebilecekleri ve bu konuda araştırmalarında rehberlik edebilecekleri ve onları ECC ve şehirleri hakkında bilgi, broşür edinebilecekleri merkezlere yönlendirebilecekleri yeterlilikte ön hazırlık yaptıklarından emin olmalıdır.
Etkinlik sonrasında, ortak organizasyonlar, ECC üyeleri ve genç insanlar arasından sürekli bir iletişimin sağlanmasından ve atölyelerde tartışılan projelerin ilgili kurumlarca uygulamaya geçtiğinin takibinden sorumludur. Ortak organizasyonlar, projelerde yer alan genç insanlar için kolaylaştırıcı ve danışman olarak işlev gösterecek ve projelerin uygulanması sürecinde belirli aralıklarla ilerlemeleri özetleyici raporlar hazırlayacaktır. Bu rapolar diğer rtak organizasonlarla takas edilecektir. Ortak organizasyonlar, uzun vadede devamlı ve üretken bir uluslararası gençlik komitesi çalışması sağlanması adına, AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENT'INDE GENÇLER HAREKET'TE organizasyonu benzerli bir etkinliği kendi şehirlerinde düzenleme sorumluluğunda olacaktır.

Lütfen, daha fazla bilgi edinmek için ya da katılım talebinizi iletmek için Edith Alexandra Kiss ile Edith.Kiss@tog.org.tr, edith_kiss@freemail.hu adresinden iletişime geçiniz.
Teşekkürler,

Hiç yorum yok: