24 Ağustos 2008 Pazar

Gençlik Karavanının ikinci durağı Anadolu 2008 Gençlik Kampı..

Karavan 4-5-6 Temmuz 2008 tarihleri arasında ANADOLU 2008 kampına (http://www.gencizci.com/ ) katılacak olup ayrıca da TURGUTREİS VE BODRUM'a gidecek olan Gençlik Karavanı Türkiye turuna ikinci durağında… Muğla izcilerinin ev sahipliği tarafından gerçekleştirilen ANADOLU 2008 KAMPINA birçok etkinliği ve fotoğraf sergisiyle katılacak olan gençlik karavanı kamptaki gençleri AB PROJELERİ EĞİTİMİ VE EVS hakkında bilgiler verecektir.
Bulundukları süre içerisinde AB tarafından gençlere tanınan fırsat konularında gençlere yönelik çalışmalar yapacak olan Gençlik Karavanı, Gençlik Projeleriyle ilgilenen gençlerin iletişim bilgilerini ve elektronik posta adreslerini toplayarak Gençlik Projelerine gençlerin katılımını sağlayacak.
ANADOLU 2008 hakkında
Anatolian Uluslararası İzci Kampı ilki 2004 yılında yapılmak üzere 2 yılda bir düzenlenen Türkiye'de gelenekselleşmiş tek uluslararası izci kampıdır. Muğla izcilerinin ev sahipliği yaptığı bu kamp Türk izciliğine her seferinde yeni bir heyecan getirmeyi başarmıştır. Geçmişten getirdiğimiz tecrübelerimizle 2008'de yepyeni bir vizyonla çok daha farklı bir kampı hayata geçirdiklerini söylediler.
GENÇLİK KARAVANI ROTASI UZERINDE 04 TEMMUZ GUNU DPT ULUSAL AJANS TARAFININDAN AYDIN'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN EYLEM 4.3 EĞİTİM KURSUNU da ZİYARET EDECEK…
GENÇLİK KARAVANI FESTİVALLERE KATILACAK
Karavan Türkiye turuna BARTIN Çilek festivaliyle başlamış olup sırasıyla şu illerimizi ziyaret edecektir: Kastamonu, Abana Deniz Şenlikleri, Taşkörü Sarımsak Festivali, Tosya Prinç Festivali, Konya Ereğli, Mersin, Ankara, Kırıkkale,Konya, Eskişehir, İzmit, İstanbul, Kırklareli, Edirne. Karavanın bu gezisi sırasında illerde bulunan tüm lise ve üniversiteler de ziyaret edilecektir. Yine aynı şekilde bu illerde yapılan AB Proje alanları hakkında belgesel film çekilecektir.
ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Karavan gençler arasında bilginin paylaşımına aracılık edecektir. Bir proje lideri ve en az üç S&G (YouThere Youth Group)gönüllüsü ile proje kapsamında AB tarafından gençlere tanınan fırsatlar ve imkanlar hakkında gençler arasında farkındalığı artıracaktır.
GENÇLERE REHBERLİK YAPACAK
S&G YouTHere Gençlik Grubunun gençler tarafından ve gençler için kurulan, AB Projeleri vasıtasıyla hareketlilik fırsatları yaratan ve gençlik projeleri hakkında rehberlik yapan bir gençlik bilgi ve tecrübe paylaşımı merkezi oluşturmak amacıyla çalışan bir gruptur. Karavan Proje sorumlusu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nde eğitim gören, AB Projeleriyle ilgilenen ve birçok AB Projesi yapmış olan Murat Dadaylı ve çeşitli üniversitelerde (yurtiçi ve yurtdışı) AB Proje Süreç Yönetimi Eğitmeni olarak çalışmasının yanı sıra aynı zamanda bir gençlik eğitmeni olan proje genel koordinatörü Gürkan Akçaer'dir. Dadaylı ve Akçaer: AB projelerinin yüksek genç potansiyeli olan yerlerde gençlik projeleri ve değişimlerinin bundan sonra da artarak devam edecektir.. Ayrıca bu projenin gelmesine katkısı tüm ANADOLU 2008 kamp yönetimine teşekkür ederler.
KARAVAN BİNLERCE GENCE ULAŞACAK
Bir proje lideri ve en az üç S&G YouTHere Youth Group gönüllüsü ile proje kapsamında AB tarafından gençlere tanınan fırsatlar ve imkanlar hakkında gençler bilgilendirilecek. 12 ay sürmesi planlanan projede direkt olarak 5000 dolaylı olarak ise 100.000 gence ulaşılması hedefleniyor.
GENÇLER KAZANACAK
Grup üyelerinin projeye ilişkin yaptığı açıklamalar ise şöyle: 'Grup üyeleri olarak bizler hayallerimize ulaşabilmenin en etkili yolunun gençlere ulaşmaktan geçtiğinin farkındayız. Bu yüzden gideceğimiz yerlerde bir Gençlik Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Merkezi kurulmasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak amacındayız. Ancak bu merkezlere gençlerin gitmeleri ciddi anlamda kamusal destek ve finansman gerektirmektedir. Bununla birlikte, bilgi ve paylaşım merkezi özelliğinde olacak karavanımızda gençler bu bilgilere kolayca ve ücretsiz olarak ulaşabilecektir. www.youthere.eu ile buluşacak olan gençler hem vakitlerini daha iyi değerlendirmiş hem de kendilerini daha iyi yetiştirerek, zaman içinde ulusal ve uluslararası boyutta daha aktif birer vatandaş olabileceklerdir. Diğer bir konu ise, gençlik faaliyetlerinde yer alan kurumların ve bireylerin birbirleriyle olan iletişimlerinin sağlanması noktasındadır. Katılımı düşünen gençler ile bu sürece olanak sağlanacak olan kurum ve bireyler arasındaki iletişim ağının yokluğu var olan potansiyellerin kullanılamaması sonucunu doğurmaktadır. Etkin bir bilgi iletişim ağının kurulması hem proje katılımlarının artması hem de ortak istek ve sorunların tartışılmasına geniş olanak sağlayacaktır. Karavanın Rotasında bulunan ve Ziyaret edilecek her yer için önemli sayılabilecek olan bu projenin ardından önümüzdeki yıllarda ilimize daha çok yabancı uyruklu turist ve gencin gelmesi bekleniyor.
S&G Gençlik Grubu…Saygı ile Bilgilerinize Arz Eder… Murat Dadaylı +5366896350

Hiç yorum yok: