28 Ağustos 2008 Perşembe

Gençlik Karavanı MERSİN'DE(4-7 EYLÜL 2008) AB Gençlik Projesinde

MERSİN'DE(4-7 EYLÜL 2008) AB GENÇLİK PROJESİNDE

Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve S&G Gençlik Grubu tarafından projelendirilen


SEN ORADA GENÇLİK BURADA S&G Youthere YIA GENÇLİK KARAVANI

MERSİN'DE(4-7 EYLÜL 2008) AB GENÇLİK PROJESİNDE


05 Eylül 2008 tarihinde, 12.00-20.00 saatleri arasında Mersin Belediyesi'nin izni ve katkılarıyla, Mersin Sahili Barış Meydanında gerçekleşecek olan AB Gençlik Proje Fuarında Mersinlilerle buluşacaktır.



Gençlik Karavanı Foto Galeriyi izlemek için:

http://www.genclikkaravani.eu/fotogaleri.php



Gençlik Karavanı Tanıtım Video&Sunusu için:

http://www.genclikkaravani.eu/anasayfa.php



"KOMŞULUK İÇİN FOTOĞRAF SERGİSİ" AÇACAK VE AB GENÇLİK PROGRAMI BİLGİLENDİRMESİ YAPACAK.

Gençlik Karavanı'na yeni rotasında VOLKSDER üyeleri de Vosvosları ile eşlik edeceklerdir.

Saygı ile duyurulur.

S&G Gençlik Grubu



Gençlik Karavanı Hakkında Bilgi:

GENÇLİK KARAVANI FESTİVALLERE KATILACAK Karavan Türkiye turuna BARTIN Çilek festivaliyle başlamış olup sırasıyla şu illerimizi ziyaret edecektir: Kastamonu, Abana Deniz Şenlikleri, Taşkörü Sarımsak Festivali, Tosya Prinç Festivali, Konya Ereğli, Mersin, Ankara, Kırıkkale,Konya, Eskişehir, İzmit, İstanbul, Kırklareli, Edirne. Karavanın bu gezisi sırasında illerde bulunan tüm lise ve üniversiteler de ziyaret edilecektir. Yine aynı şekilde bu illerde yapılan AB Proje alanları hakkında belgesel film çekilecektir. ÇALIŞMALAR YAPILACAK Karavan gençler arasında bilginin paylaşımına aracılık edecektir. Bir proje lideri ve en az üç S&G (YouThere Youth Group)gönüllüsü ile proje kapsamında AB tarafından gençlere tanınan fırsatlar ve imkanlar hakkında gençler arasında farkındalığı artıracaktır. GENÇLERE REHBERLİK YAPACAK S&G YouTHere Gençlik Grubunun gençler tarafından ve gençler için kurulan, AB Projeleri vasıtasıyla hareketlilik fırsatları yaratan ve gençlik projeleri hakkında rehberlik yapan bir gençlik bilgi ve tecrübe paylaşımı merkezi oluşturmak amacıyla çalışan bir gruptur. Karavan Proje sorumlusu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nde eğitim gören ve AB Projeleriyle ilgilenen ve birçok AB Projesi yapmış olan Murat Dadaylı ve çeşitli üniversitelerde (yurtiçi ve yurtdışı) AB Proje Süreç Yönetimi Eğitmeni olarak çalışmasının yanı sıra aynı zamanda bir gençlik eğitmeni olan proje genel koordinatörü Gürkan Akçaer'dir. AB projelerinin yüksek genç potansiyeli olan yerlerde gençlik projeleri ve değişimlerinin bundan sonra da artarak devam edecektir.



Dadaylı ve Akçaer:


Mersin Belediye Başkanlığı'na Gençlik Karavanı'na sağladıkları imkan dolayısıyla içten teşekkürlerini arz ediyorlar.



KARAVAN BİNLERCE GENCE ULAŞACAK Bir proje lideri ve en az üç S&G YouTHere Youth Group gönüllüsü ile proje kapsamında AB tarafından gençlere tanınan fırsatlar ve imkanlar hakkında gençler bilgilendirilecek. 12 ay sürmesi planlanan projede direkt olarak 50.000 dolaylı olarak ise 1.000.000 gence ulaşılması hedefleniyor. GENÇLER KAZANACAK Grup üyelerinin projeye ilişkin yaptığı açıklamalar ise şöyle: 'Grup üyeleri olarak bizler hayallerimize ulaşabilmenin en etkili yolunun gençlere ulaşmaktan geçtiğinin farkındayız. Bu yüzden gideceğimiz yerlerde bir Gençlik Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Merkezi kurulmasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak amacındayız. Ancak bu merkezlere gençlerin gitmeleri ciddi anlamda kamusal destek ve finansman gerektirmektedir. Bununla birlikte, bilgi ve paylaşım merkezi özelliğinde olacak karavanımızda gençler bu bilgilere kolayca ve ücretsiz olarak ulaşabilecektir. Gençler ile www.genclikkaravani.eu adresi vasıtasıyla buluşacak olan gençler hem vakitlerini daha iyi değerlendirmiş hem de kendilerini daha iyi yetiştirerek, zaman içinde ulusal ve uluslararası boyutta daha aktif birer vatandaş olabileceklerdir. Diğer bir konu ise, gençlik faaliyetlerinde yer alan kurumların ve bireylerin birbirleriyle olan iletişimlerinin sağlanması noktasındadır. Katılımı düşünen gençler ile bu sürece olanak sağlanacak olan kurum ve bireyler arasındaki iletişim ağının yokluğu var olan potansiyellerin kullanılamaması sonucunu doğurmaktadır. Etkin bir bilgi iletişim ağının kurulması hem proje katılımlarının artması hem de ortak istek ve sorunların tartışılmasına geniş olanak sağlayacaktır.

GENÇLİK KARAVANI beraberinde "KOMŞULUK İÇİN FOTOĞRAF" sergisini de götürüyor. Anna Lindh Foundation tarafından desteklenen ve 37 ülkede aynı anda 22 Mayıs 2008 akşamı gerçekleştirilmiş olan "1001 Actions For Dialogue" "Diyalog için 1001 Aktivite" isimli çalışma kapsamında "KOMŞULUK İÇİN FOTOĞRAF" isimli ,Türk ve Yabancı ,amatör –profesyonel fotoğrafçıların 46 eserinin yer aldığı sergi, GENÇLİK KARAVANI'nın gittiği yerlerde sergilenmeye devam ediyor ve toplam fotoğraf sayısı 101 olana kadar da yeni fotoğraflarınızı bekliyor.

GENÇLİK KARAVANI atık pil ve akümülatörlere duyarlıdır. Gittiği yerlerde bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

S&G Gençlik Grubu…Saygı ile Bilgilerinize Arz Eder… Murat Dadaylı +5366896350

Eposta: genclikkaravani@gmail.com

Hiç yorum yok: